Tuesday 5 February 2013

Πατάτες Γιαχνί με Λουκάνικα Αγριογούρουνου!

4 λουκάνικα αγριογούρουνου , κομμένα σε ροδέλες
6 μεγάλες πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι
μπούκοβο ( αν σου αρέσουν τα καυτερά) 


1. Σε ένα βαθυ τηγάνι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και ρίξε μέσα τα λουκάνικα , που έκοψες σε ροδέλες, να ψηθούν καλά καο από τις  πλευρές. Πρόσθεσε το σκορδο και το κρεμμύδι και σώταρε για άλλα 5-8 λεπτά. Βάλε την πιπεριά και μαγείρεψε για άλλα 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. 
2. Ρίξε τις πατάτες και φέρτες μια γύρα στο τηγάνι. Διέλυσε τον πελτέ στο κρασί και ρίξτο στο φαγάκι σου. Αλατοπιπέρωσε και χαμήλωσε την φωτιά.  Άφησε το φαγητό να σιγοβράζει για κανένα μισάωρο ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.  
3. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες το βγάζεις από τη φωτιά και αν σ' αρέσουν τα καυτερά , ρίχνεις και λίγο μπούκοβο από πάνω ! 

Δοκιμασέ το με φετούλα και ζυμωτό ψωμί ! 



No comments:

Post a Comment